Recept appelflappen

Zelf lekkere appelflappen bakken!!

 
Het is weer bijna zover, oudejaarsdag!!
Wat is er lekkerder dan zelf appelflappen bakken. Al jarenlang bak ik zelf op oudejaarsdag appelflappen. Het lekkerste zijn ze als ze nog warm zijn met een laagje poedersuiker erop. Hieronder het recept, veel succes!!
 
2 liter zonnebloem olie
1 kg zelfrijzend bakmeel
1kg grote appels (goudreinetten)
een beetje zout
4 eieren
3/4 flesje donker bier
ca. 1/2 liter melk
 
Verwarm de olie tot 180 graden.
 
Maak eerst het beslag, anders worden de appels heel bruin als je ze lang laat staan. Doe een kilo zelfrijzend bakmeel in een mengkom en voeg wat zout toe. Vervolgens doe je de eieren erbij en schenk je het bier erover heen. Meng dit voorzichtig, met de mixer, door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg dan de melk scheutje voor scheutje toe totdat het beslag in slierten van een pollepel afvalt. Niet te dik en niet te dun dus…. Schil de appel en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snij de appel in 4-5 schijven, let erop dat het gat in het midden zit.
 
Zorg dat de olie op temperatuur is, als je niet in een frituurpan bakt, kun je dit controleren door een druppel beslag in de oliete doen. Als het heet genoeg is gaat het gelijk bruisen.
 
Haal nu een schijfje appel door het beslag en zorg dat er voldoende omheen zit zodat de appel helemaal bedekt is. Doe het vervolgens in de olie. Laat het bakken totdat het bruin is en draai het om, dit gaat vaak heel makkelijk. Doe er afhankelijk van de grote van de pan, zoveel appelschijfjes zodat ze elkaar niet raken en niet onder elkaar liggen. Als beide kanten bruin zijn, haal je ze eruit en leg je ze op een laagje keukenpapier. Even uitlekken tot de meeste olie eraf is en dan heerlijk genieten!!
 
Veel plezier!