Vitale en duurzame inzetbare medewerkers?

Vitale werknemers
Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar, flexibel en zijn over het algemeen minder ziek. Plezierig voor de werkgever en werknemer. Het loont dan ook om te investeren in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Dit zowel fysiek, psychisch als emotioneel.

Wist u dat het ziekteverzuim gemiddeld 4% bedraagt en gelukkig langzaam iets afneemt. Het verzuim door psychische aandoeningen voor zowel mannen als vrouwen toeneemt en één op de twee Nederlandse volwassenen overgewicht heeft? Dit heeft nog al wat gevolgen, niet alleen voor de werknemers, maar ook voor uw organisatie.

Doorbreken van gewoonten
Niets is zo lastig als het doorbreken van gewoonten en het blijvend veranderen van bepaald gedrag. Dit is niet alleen zo tijdens de dagelijkse bezigheden thuis, maar ook op het werk. Wat zorgt er voor dat een gezonde keuze normaal wordt, hoe ga je er over met elkaar in gesprek en hoe creëer je draagvlak onder de medewerkers? Denk daarbij bijvoorbeeld een aan het aanbieden van een gezonder aanbod van eten en drinken. Het anders invullen van de pauzes, het doorbreken van te lang en te veel zitten of aandacht voor een goede balans tussen werk en privé.

vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, bedrijven

Uniek leefstijl programma
Het leefstijlprogramma speciaal ontwikkeld voor bedrijven is erop gericht om de fysieke, psychische en emotionele (veer)kracht te vergroten. Onderwerpen die tijdens het programma aan de orde komen zijn; voeding,  beweging, een gezonde balans tussen in en ontspanning, stressbeheersing en stoppen met roken.

Bewustwording en motivatie
Het belangrijkste is dat medewerkers zich bewust worden van hun eigen leerpunten op het gebied van gezonde leefstijl. Het creëren van meer draagvlak en binding binnen de hele organisatie verhoogt de motivatie, waardoor medewerkers meer openstaan om hun eigen doelen te bereiken. Dit leidt stap voor stap naar een blijvende verandering in de leefstijl en verbetering van vitaliteit en inzetbaarheid.

Het leefstijlprogramma wordt op maat en in overleg met u samengesteld.

U kunt hierbij denken aan:

  • een healtcheck
  • diverse workshops
  • persoonlijke training
  • groepstraining
  • advies aanpassing bedrijfrestaurant
  • combinaties van bovenstaande

Kosten op aanvraag.

vitaliteit
vitaliteitvitaliteit
vitaliteit
duurzame inzetbaarheid