Herken je dat? Eten omdat je je verveelt of omdat je even niet blij bent met jezelf of met de situatie waar je in zit. Je wilt wel stoppen, maar je hebt het gevoel dat iets in jou sterker is… Wil jij daar ook vanaf? Samen kunnen we kijken waar dat vandaan komt en wat je eraan kunt doen om het in de kiem te smoren.

Veel cliënten die bij mij komen waren altijd maar bezig met voeding, en dan bedoel ik: diëten. Voor mij is dat een vervelend woord omdat het me altijd doet denken aan verboden: “Ik mag niet snoepen, ik mag niet te veel eten, en ik moet opletten met wat ik eet” hoor ik vaak. Iets verbieden voor jezelf zorgt ervoor dat het in je hoofd veel groter wordt en dan lukt het je niet meer om je in te houden. Je laat je leven continu bepalen door wat je niet mag. Dat kost ook veel energie en je baalt ervan dat het weer niet is gelukt, misschien is dat wel een nieuwe aanleiding om (ongezond) te gaan eten of om morgen met de zoveelste lijnpoging te beginnen?

Tijdens ons eerste gesprek geef je aan wat je doel is en bespreken we samen de verschillende mogelijkheden die er voor jou zijn om af te vallen.

Tijdens het coachtraject leer je zelf gezonde keuzes te maken en bespreken we de dingen waar je in de loop van de tijd tegenaan kan lopen. Hierdoor ontwikkel je zelf een nieuw persoonlijk eetgedrag dat je een lange tijd kunt volhouden en waarmee je als vanzelf een blijvend gezonder gewicht bereikt. Bovendien voel je je dan fitter, energieker en krijg je een boost in je zelfvertrouwen.